top of page

Zelf je zwembad plaatsen? Begin nu al met de voorbereiding

Bij de plaatsing van een zwembad komen er al snel veel vragen naar boven. Dat weten wij bij Brasschaatse Grond- en Afbraakwerken maar al te goed. Laat ons daarom starten bij het begin, want zoals we allemaal weten: een goede voorbereiding is het halve werk


Ligging


De eerste belangrijke keuze is de ligging van je zwembad. Hierbij houden we best rekening met de ligging van je tuin ten opzichte van de zon. Idealiter komt het zwembad op een plaats die veel zon krijgt. Dit is niet alleen aangenaam tijdens het zwemmen, maar helpt ook met de verwarming van het zwemwater. Daarnaast is het altijd aangeraden om het zwembad dicht bij een stroomvoorziening te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er niet te veel werken moeten plaatsvinden in de tuin bij het aanleggen van het zwembad. Ten slotte hou je best ook rekening met omgevingsfactoren, zoals bomen en de perceelsgrens.


Grootte


De grootte van je zwembad hangt vooral af van de grootte van je tuin en persoonlijke voorkeur. Bij het bepalen van je zwembad is het heel belangrijk om er rekening mee te houden dat je best 1,5 meter rond het zwembad vrij laat voor het aanleggen van de zwembadboord. Als je moeite hebt om het overzicht te bewaren, kan je snel een test doen door enkele paaltjes op de gekozen afmetingen in de grond te slaan en ze te verbinden met een touw. Dit geeft je een mooi visueel overzicht.


Uitgraven


En dan komt de eerste stap in effectieve uitvoering: het uitgraven van het zwembad. We weten dat dit een titanenwerk kan lijken. Zorg ervoor dat je breed en diep genoeg graaft, zodat je werkruimte hebt bij de installatie van het zwembad. Het gebruik van een graafmachine of een vakman is hierbij geen overbodige luxe. Daarom bieden wij bij Brasschaatse Grond- en Afbraakwerken onze expertise en ervaring aan bij het plannen en uitgraven van je zwembad.


Ook een zwembad plaatsen? Maak nu alvast je afspraak voor het graafwerk!

Comments


bottom of page