top of page

Hoe kan ik mijn gazon onderhouden voor een mooi resultaat?

Tips voor een mooi groen gazon

Iedereen met een tuin wil uiteraard niets liever dan dat zijn gazon het hele jaar door mooi groen blijft. Het gras groen houden tijdens de warme zomermaanden en de koude winter is echter niet zo makkelijk als het lijkt. We delen graag enkele tips met u.


Maai regelmatig

Uw gazon gezond houden doet u het beste door het gras op een optimale lengte te houden. Dit betekent evenveel als het regelmatig maaien van uw gazon. Pas de maaihoogte aan op basis van het seizoen en de groeisnelheid van het gras.


Maai met scherpe messen

Botte messen beschadigen het gras en zorgen voor een ongelijkmatig uiterlijk. Om uw messen scherp te houden, slijpt u deze en maakt u ze regelmatig schoon.


Verticuteren

Verticuteren is het proces waarbij u dood gras, mos en andere ongewenste materialen verwijdert die zich hebben opgehoopt tussen het gras. Door de wortels meer toegang te geven tot lucht, water en voedingsstoffen bevordert u een gezonde grasgroei. Verticuteren doet u het beste eenmaal per jaar, bij voorkeur in de lente of de herfst.


Bemesten

Gezond gras heeft voedingsstoffen nodig. Gebruik een geschikte meststof voor uw gras. Kies voor een juiste verhouding stikstof, fosfor en kalium. Op de verpakking vindt u alle informatie over het toepassen ervan.


Geef voldoende water

Gras heeft water nodig om te groeien en groen te blijven. Zeker in droge periodes is het belangrijk om uw gazon regelmatig water te geven. Doe dit bij voorkeur ‘s morgens om verdamping te minimaliseren. Het vocht moet namelijk de kans krijgen om de wortels te bereiken.


Bestrijd onkruid

Onkruid is schadelijk voor uw gazon. Houd het onder controle door regelmatig te wieden met de hand of gebruik te maken van onkruidbestrijdingsmiddelen.


Beluchten

Uw gazon beluchten betekent de bodem losser maken zodat de waterdoorlatendheid en beluchting verbeterd wordt. Dit doet u door kleine gaatjes in de grond te prikken.


Herstel kale plekken

Kale plekken in uw gazon maken het lelijk. Zaai deze plekken opnieuw in of gebruik graszoden. Zorg dat de bodem goed is voorbereid hiervoor en houd het stuk vochtig tot het gras begint te groeien.


Meer tips voor het gezond houden van uw gazon? Contacteer ons.

Comments


bottom of page