top of page

Wanneer begin ik best met de voorbereiding van mijn gazon?

Voorbereidingswerken voor uw gazon

Weet u welk type gras u wilt zaaien? Dan weet u ook wanneer u daarmee het beste begint. Ofwel in het voorjaar of in het najaar, want dan is het weer vaak voldoende vochtig en gematigd.


Neem voldoende tijd

Een gazon grondig aanleggen vraagt tijd. Die is nodig om de grond op een goede manier voor te bereiden. Daarna kan de grond nog voldoende lang rusten waarna het gras kan worden gezaaid.

Wilt u in het voorjaar uw gazon zaaien? Dan doet u er goed aan om al in de herfst of winter te starten met de voorbereidingen. Wie in het najaar het gazon wil zaaien, schiet dan best in de zomermaanden uit de startblokken. Dan kan het gras nog voldoende groeien voor de winterkou. Is het extreem nat of uiterst droog? Werk dan niet aan uw gazon, want dat kan de bodemgesteldheid negatief beïnvloeden.


Gazon zaaien

Er zijn heel wat verschillende manier om de grond zaaiklaar te maken. Daarbij kijkt u vooral naar het type ondergrond en de wijze waarop u toegang kunt krijgen tot het perceel. Allereerst wordt een kraan ingezet die de grond moet losmaken en omspitten. Daarna blijven er nog grote aardklonten over, die moeten worden gezuiverd met de rotoreg. De messen draaien in een horizontale beweging en maken de klonten fijn. Daarna kan er bemest worden en wordt de rotoreg opnieuw ingezet om het terrein te egaliseren.


Vraag informatie

Wilt u uw grond zaaiklaar maken? Neem dan contact op met Brasschaatse Grondwerken. Wij maken uw terrein snel en doeltreffend zaaiklaar, met een optimaal resultaat als gevolg. Hebt u vragen of bent u onzeker over de te volgen werkwijze? Vraag ons dan gerust om advies. We helpen u graag verder zodat u binnen de kortste keren geniet van een prachtig gazon.

Comentários


bottom of page